Predstavnici opozicionih stranka iz RS-a podnijeli prijavu Tužilaštvu BiH zbog organizovane izborne krađe

Danas su predsjednici tri političke opozicione stranke (SDS, PDP, Lista za pravdu i red) podnijeli prijavu Tužilaštvu BiH vezano za organizovanu izbornu krađu, rekao je Borenović

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, poručio je da je u prvih nekoliko dana nakon kontrolnog brojanja glasova potvrđeno da je u brojnim mjestima širom RS bilo krađe glasova, a danas je i zajedno sa Mirkom Šarovićem i Nebojšom Vukanovićem podnio krivičnu prijavu u Tužilaštvo BiH.

Nenormalne nepravilnosti na skoro 80 posto prebrojanih glasova, mi ih zovemo jednom riječju krađa. Mi smo opravdano došli i dostavili krivičnu prijavu na bazi čega mi tražimo istragu. Na osnovu člana 214. Krivičnog zakona BiH podnosimo krivičnu prijavu protiv Dodika i onda spisak još više od 100 krivičnih lica u skladu sa dokazima – kazao je između ostalog Borenović, piše Bosnainfo.

Mirko Šarović, lider SDS,  nakon izlaganja Borenovića kazao je kako je sada na djelu pravosuđe i da je ovo ozbiljan trenutak da se poduzmu konkretni koraci pravde i da vjeruje u brzu reakciju nadležnih.

– Vjerujemo u brzu reakciju. Radi se o organizovanom kriminalu neviđenih razmjera. Mislim na SNSD i zavisno od veličine sredine išlo se da se promijeni izborna većina na štetu Jelene Trivić – kazao je Šarović.

Vukanović je kazao kako su pravosudne institucije “protočni bojler za krivične prijave”.

– Kako je moguće da se država raspada od kriminala ali pravosuđe, sud i Tužilaštvo ništa ne rade. Nevjerovatno je da SIPA MUP RS nisu uhapsili nekoga zbog krađe glasova – tvrdi Vukanović.

Poručio je kako ne vjeruje bilo kojoj pravsoudnoj instituciji u BiH sve dok se ne udalje ljudi koji su savjetnici Tegeltije i Dodika i uz saučesništvo međunarodnih institucija.

Izvor: srpska.info, Oslobođenje

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI