PROTESTI NOVINARA U BANJALUCI: Napadači na kolegu Kovačevića moraju biti privedeni!

Piše: A.Šu.

Novinari iz svih Banjalučkih redakcija okupili su se danas ispred Kluba novinara Banjaluka kako bi izrazili protest zbog sporosti u istrazi pokušaja ubistva svog kolege, novinara BNTV-a Vladimira Kovačevića.

Predsjednik Kluba novinara Siniša Vukelić istaknuo je da su novinari nezadovoljni jer Sud u Banjaluci ne želi da raspiše međunarodnu potjernicu za osumnjičenim iako postoji sumnja da je napadač napustio teritoriju BiH.

„Danas je i 11 godina od ubistva banjalučkog inžinjera Milana Vukelića i njegove ubice nikad nisu otkrivene. Bojimo se da se ovako nešto može desiti i našem kolegi Kovačeviću. Tražićemo od novog saziva Skupštine RS-a da se ovaj slučaj istraži i okonča i tražićemo izmjenu zakona kako bi se napad na novinare kvalifikovao kao krivično djelo napada na službeno lice“, kazao je Vukelić.

Vladimir Kovačević je kazao da ne očekuje da će se ovaj slučaj riješiti do kraja.

„Ono što buni je da nema nikakvih informacija iz Tužilaštva, pogotovo s obzirom koliku je pažnju izazavao ovaj slučaj. Bez obzira na sve sa istim žarom nastavljam svoj posao ali insistiraćemo na odbrani naših prava“, kazao je Kovačević.

Sa skupa je poručeno da je Linija za pomoć novinarima ove godine zabilježila 118 različitih kršenja prava novinara i da novinari neće dozvoliti da ova djela ostanu nekažnjena.

Napad na Kovačevića se desio 26. avgusta ove godine  i policija je identifikovala dva napadača, od kojih je jedan u pritvoru i brani se šutnjom, dok je drugi još u bjekstvu.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI