Tužilaštvo BiH oglasilo se reakcijom na tekst: “EKSKLUZIVNO: Tužiocu Hukeljiću ponuđeno dva miliona KM da iz optužnice za respiratore izostavi Novalića”, koju prenosimo u cjelosti.

 

“U navedenom tekstu iznesene su netočne informacije, te sukladno odredbama koje reguliraju objavljivanje sadržaja u tisku i internet portalima, zahtjevamo da uz predmetni tekst, objavite slijedeći demanti:

-Nisu točne informacije da je tužitelju Mirzi Hukeljiću nuđen novac u predmetu “Respiratori”.

-Nisu točni navodi da je tužitelj Hukeljić o tome izvjestio bilo koje diplomatsko predstavništvo u Bosni i Hercegovini.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, jedina je institucija koja može dati istinite i točne informacije o radu na navedenom predmetu.

Tužiteljstvo BiH i tužiteljski tim, nastavljaju rad na predmetu i nikakvi medijski ili drugi pritisci neće omesti tužiteljstvo u pravcu donošenja konačne tužiteljske odluke u predmetu “Respiratori”.”

 

Odgovor glavnog urednika

Poštovani,

potpuno je očekivano da Tužilaštvo BiH promptno reagira na navode koji u pitanje dovode kredibilitet pojedinih institucija zbog načina postupanja.

Istovremeno, tekst objavljen na našem portalu je produciran u skladu sa svim normama profesionalnog novinarstva kakve zahtijevaju ovakvi tekstovi koji su od iznimnog javnog značaja.

Tužiocu Mirzi Hukeljiću je nuđeno tri puta da potvrdi ili demantuje ove informacije, o čemu postoje i pisani tragovi, a što on nije učinio.

Također smo, što je jasno u tekstu, kontaktirali i Ambasadu SAD, koja je dala uobičajen komentar u ovakvim i sličnim slučajevima te, također, nije demantirala naše informacije.

Na kraju vas podsjećamo da je Inforadar kredibilan medij, sa kredibilnim izvorima.

S poštovanjem,

Almedin Šišić

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime