SARAJEVO OBAVIJENO TUGOM: Ubijeni policajci ispraćeni uz najveće počasti

Piše: A.Š.

Sarajevo je ispratilo svoje heroje, jer oni su to istinski bili. Čuvari reda i zakona i naših života, neustrašivi ljudi i dobre kolege. Adis Šehović i Davor Vujinović, policajci koji su ubijeni u terorističkom aktu u petak rano ujutro na Alipašninom polju u Sarajevu.

Najprije su porodica, prijatelji i kolege ubijenim policajacima jutros odali počast na komemoraciji, na kojoj smo vidjeli potresne scene, suze, “najobičnije” ljudske govore, svjedočanstva o tome koliko su Adis i Davor bili voljeni i dobre kolege.

“Tuga koju pišemo i praznina koja ostaje za njima teško je opisiva riječima. Osjećaji se ne mogu opisati”, riječi su kojim je komemoraciju otvorio Mevludin Halilović, komesar sarajevske policije.

“Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice, za sarajevsku policiju u čijim redovima su njih dvojica davali maksimalan doprinos, obavljajući sve poslove i zadatke predano i profesionalno. Gubitak je ovo i za Sarajevo, za cijelu BiH. Ličnim primjerom su pokazali šta znači časno i predano obavljati policijski posao te koliko je to težak, rizičan i opasan posao. Svi smo ogorčeni i potreseni ovim gubitkom”, rekao je, između ostalog Halilović.

Mnoge njihove kolege bili su istinski potreseni i u suzama, a slične scene gledali smo tokom Davorove sahrane i Adisove dženaze.

Više hiljada ljudi, porodica, prijatelji, kolege, obične Sarajlije, došli su na groblje Sveti Josip da isprate Vujinovićeva. Ovaj svirepo ubijeni policajac je ispraćen uz sve policijske počasti te je u njegovu čast ispaljena i počasna salva.

Identične scene gledali smo i u Buča potoku. Hiljade građana došlo je da klanja dženazu Adisu Šehoviću zbog čega je ona morala da bude izmještena na igralište lokalne škole. Dženazu je predovdio muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković.

Kolege, policajci, prijatelji su nastradili kada su u petak rano ujutro u patroli naišli na automafijaše, koji su sasuli rafal u njihov automobil.

U potragu za ubicama, koje su i dalje na slobodi, uključene su sve policijske agencije u BiH, kao i Obavještajno-sigurnosna služba (OSA) BiH te je vidljivo da je ovo surovo ubistvo podiglo sve policijske strukture u državi na noge.

U cijeloj BiH danas je dan žalosti.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI