Muamer Ćesir, široj javnosti poznat kao sin oca Huseina, funkcionera SDA i napadača na novinarske kamere, na društvenoj mreži Facebook brutalno je i prostački izvrijeđao Marija Pejovića, Sarajliju, čija je čitava porodica rat provela u odbrani grada, a neki za taj cilj dali i vlastite živote.

Sve je krenulo od sjajnog i istinitog Pejovićevog FB posta u kojem on, kao svojevrsni odgovor na ispoljenu mržnju i homofobiju zastupnice SDA Samre Ćosović-Hajdarević, pojašnjava da su članovi njegove porodici branili grad, bili ranjavani a neki dali i živote za Sarajevo i naš način živta, istovremeno dok je aktuelni lider SDA gotovo čitav rat proveo u trezoru, a mnogi današnji funkcioneri ove stranke bili istaknute patriote u Beču i Minhenu, odnosno, borci “Prve bečke i Udarne minhenske brigade”.

“Kad je moj tata Nenad trunuo u rovovima širom BiH braneći ovu zemlju, Bakir je sišao u trezor. Kad je moj ujak Miroslav puškom pokušavao zaustaviti tenkove u Otesu i na Stupu, Denis je landarao po Njemačkoj. Kad je Miru njegov brat i suborac Vjekoslav izvlačio ispod srušene kuće, pod kišom minobacačkih granata, Amir je bježao u dimijama, da ne ide u vojsku. Kada je moj stric Milan pokušavao zaustaviti ‘kornjače’ i druge snage JNA na Grbavici, Huso je preprodavo hranu i oružje, a bilo je i neke droge. Kad su mom rođaku Goranu geleri izrešetali leđa dok je zaustavljao zauzimanje zgrade Predsjedništva, Asim se ‘snalazio’”, naveo je Pejović u svom FB postu.

Budući da se našao prozvanim, Muamer Ćesir je u maniru novokomonovanog narativa SDA Pejoviću odgovorio vokabularom uličara, pri tom brutalno uvrijedivši njegovu majku koja ne nedavno preminula.

 

Foto: Dio prostačkog odgovora ispod Pejovićevog FB posta

I ovaj primitivni, prostački nastup Ćesira, i nedavni istupi kantonalne poslanice SDA Samre Ćosović-Hajdarević, mnogobrojni raniji istupi predvodnika SDA mladeži Harisa Zahiragića, kao i mnogobrojne poruke šefa SDA Bakira Izetbegovića i mnogih zvaničnika pove partije, zapravo nam potvrđuju da svi mi, osim borbe za opstojnost i suvernitet Bosne i Hercegovine, vodimo i odsudnu borbu za odbranu civilizacijskih vrijednosti i našeg načina života.

Onih za koje su mnogi Srbi i Hrvati dali vlastite živote, nikako zbog toga da ih neka nova primitivna, homofobna generacija nasljednika ratnih profitera i pobjegulja pokuša diskreditirati i obezvrijediti kao ljude, kako bi ih otjerala iz njihovog grada i države na koju polažu pravo mnogo više od čitave bulumente zvaničnika ove stranke.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime