Stanivuković na udaru SNSD-a zbog susreta sa Schmidtom, on im odgovorio primjerom Vučića

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković jučer se sastao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom čiji legitimitet ne priznaju vlasti bh. entiteta RS. Zbog toga je Stanivuković bio na meti SNSD-ovaca koji su ga žestoko napali.

No, mladi gradonačelnik je na te prozivke odgovorio da se sa Schmidtom sastao u istom svojstvu kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.”Ako su tu dužnost imali ljudi koji važe za one koji na duhovni i na svjetovni način vode naš narod, smatram da i ja ovdje trebam na taj način da pokažem širinu”, izjavio je Stanivuković.

Kazao je da se ne poredi s Vučićem i Porfirijem, ali je istakao da su oni pokazali primjer kako treba da se miri, sarađuje i da se ponaša čak i kada u nekim temama mislimo drugačije.

“Schmidt je izrazio želju da razgovaramo, smatrali smo da trebamo razgovarati i da je potpuno prirodno, ali i biti na braniku interesa svog naroda. Ja se zalažem za koncept modernog Srbina, a to znači štiti interes svog naroda i reći šta misli, ali je svjetskog karaktera. To što se nešto ignoriše, ne znači da ne postoji. Ignorisanjem se ne rješava problem”, rekao je.

Iz PDP, stranke kojoj pripada Stanivuković, ističu da gradonačelnik Banje Luke da nije prekršio zaključke Narodne skupštine RS za razliku od SNSD-a koji su donosili odluke na državnom nivou i vratili se u institucije BiH.

Nakon sastanka Schmidt je poručio da je ohrabrujuće vidjeti mlađe generacije kako ulaze u političku arenu i preuzimaju odgovornost za svoju budućnost.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI