Stevandić se pohvalio da su mu djeca odbila dres BiH: Mogu igrati samo za Srbiju

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić javno se pohvalio kako su njegova djeca odbila da nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Srđan Stevandić, sin predsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića, bavi se vaterpolom, a prema današnjoj kontroverznoj objavi njegovog oca, odbio je nastupati za reprezentaciju BiH.

Kako je na Twitter nalogu naglasio Nenad Stevandić, njegov sin Srđan odbio je da igra za reprezentaciju BiH te je, navodno, odbio i kapitensku traku.

Također, poručio je da istim putem idu brat Danilo i sestra Ana. Nenad je poručio da je to “pitanje karaktera i vaspitanja”.

“Srđan Stevandić sa 16 i 23 godine. Odbio da igra (i kapitensku traku) za reprezentaciju BiH. U 10 najboljih sportista RS. Brat Danilo i sestra Ana slično… Pitanje karaktera i vaspitanja. Braća Stevandići mogu igrati samo za Srbiju ili nikog”, poručio je Nenad Stevandić uz videosnimak nekoliko poteza svog sina iz bazena.Inače, 25-godišnji Stevandić član je VK Banja Luka, a za ovaj tim nastupao je u šest evropskih mečeva u kojima nije ostvaren niti jedan trijumf. Ako je vjerovati podacima koji se mogu pronaći na stranici Global Sports Archive, Stevandić je posljednji meč u Evropi odigrao protiv Lillea i njegov VK Banja Luka poražen je rezultatom 2:41.

Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI