Tegeltija ide u SAD s pratnjom od 10 osoba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija na službeni put u Sjedinjene Američke Države vodi pratnju od čak 10 osoba.

Ovo se navodi u dopisu koji je pod oznakom “Vrlo hitno” poslat prije nekoliko dana iz kabineta Predsjedavajućeg savjeta ministara u Ministarstvo inostranih poslova BiH.

U pomenutom dopisu stoji da će uz Tegeltiju u Njujork i Vašington na 10 dana otići i šef kabineta Milorad Đurđević, čak tri savjetnika (Željko Jamjetović, Igor Bunić i Nataša Sjerić), šef Službe protokola, prevodilac, članovi obezbjeđenja, kao i prethodnicu.

Tegeltija u posjetu SAD-u ide s namjerom da se obrati Savjetu bezbjednosti UN, na sjednici 11.maja, međutim, postoji vjeravatnoća da će se na pomenutoj sjednici obratiti Šefik Džaferović ili Željko Komšić.

I u slučaju da mu bude onemogućeno obraćanje u SB UN, Tegeltija i njegova pratnja planiraju ostati u SAD 11 dana, prvenstveno u Vašingtonu, gdje su planirani određeni sastanci.

S obzirom da se na put u SAD pripremaju i članovi kabineta iz Predsjedništva BiH, delegacija iz BiH će biti jedna od mnogobrojnijih.

Izvor: Gerila

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI