Turković: Moje imovinsko stanje je umanjeno nakon mandata ministrice vanjskih poslova BiH

Završavam sa znatno manjom imovinom u odnosu na vrijeme kada sam preuzela funkciju, poručila je Bisera Turković

Sada već bivša šefica bh. diplomatije Bisera Turković oglasila se nakon što je mandat ministra vanjskih poslova uručila lideru Naroda i Pravde Elmedinu Konakoviću.

Turković se u svojoj objavi na Facebooku osvrnula na transparentnost prijave imovine poručujući kako podržava da zvaničnici prilikom preuzimanja pozicije prikažu imovinsko stanje, ali da je puno važnije javno iskazati imovinsko stanje i nakon mandata.

Njen status prenosimo u cijelosti:

– Transparentnost prijave imovine je demokratska tekovina i podržavam da zvaničnici prilikom preuzimanja pozicije prikazu imovinsko stanje. Ali, smatram da je jednako važno, ako ne i važnije da se jednako transparentno i javno iskaže imovinsko stanje i nakon mandata.

Mandat zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH završavam sa znatno manjom imovinom u odnosu na vrijeme kada sam preuzela funkciju. Mogu reći da sam mandat okončala, a nisam uvećala niti poboljšala svoje imovinsko stanje, već da je moje imovinsko stanje umanjeno za vrijednu nekretninu u Zagrebu te osobno vozilo – poručila je Turković.

Podsjetimo, Elmedin Konaković je u srijedu nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj je izabran za ministra vanjskih poslova BiH, otišao u kabinet Turković gdje su izvršili primopredaju mandata, a jučer je zvanično preuzeo funkciju i održao svoj prvi sastanak kao šef bh. diplomatije.

Izvor: oslobodjenje.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI