Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog ugrožavanja bezbjednosti u to vrijeme narodnog poslanika Draška Stanivukovića. Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje, saznaje Srpskainfo.

Prema navodima iz optužnice, ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske vrijeđao Stanivukovića, a zatim ga udario otvorenom šakom po licu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Lukaču prijeti kazna do dvije godine zatvora.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički je tada nasrnuo na sadašnjeg gradonačelnika Banjaluke, a u to vrijeme narodnog poslanika PDP Draška Stanivukovića, u skupštinskoj sali za vrijeme posebne sjednice NSRS.

Lukač je tada rekao da ga je Stanivuković provocirao čitav dan sa NATO zastavama.

– Prišao je i mom mjestu i došlo je do fizičkog kontakta. Došao je do moje govornice, prijeteći, unio mi se u facu. Ne znam šta je imao kod sebe i koju namjeru je imao. Odgurnuo sam ga od sebe. Izvinjavam se svim narodnim poslanicima i javnosti koja je to gledala, jer ovo nije primjereno Narodnoj skupštini – istakao je tada Lukač.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime