Iz Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u BiH (ACCOUNT) pozvali su nevladine organizacije, udruženja građana kao i same građane te medije da im se pridruže na Maršu za žrtve korupcije, koji će početi u ponedeljak, 09. decembra u 9 do 12 (11:51) u Sarajevu.

„Ovaj događaj će započeti okupljanjem ispred Vječne vatre u Sarajevu, a nastavit će se u 12:45 okupljanjem na Trgu BiH 1, ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH. Namjera je da se na ovim događajima okupi što veći broj građana, predstavnika udruženja građana i nevladinih organizacija i pokazati političarima da je vrijeme deklarativne podrške „borbi protiv korupcije“ isteklo“, ističu iz ACCOUNT-a.

Dalje navode kako Marš za žrtve korupcije organizuju nevladine organizacije okupljene oko Antikorupcijske mreže ACCOUNT povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

„Cilj je ukazati na najveće korupcijske afere u BiH, predstaviti sve pokušaje nevladinih organizacija da se problem korupcije pokuša sistemski suzbiti i prevenirati i javno predstaviti zahtjeve u borbi protiv korupcije“, ističu iz ACCOUNT-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime