U TOKU GLASANJE ZA SUSRET NBA ZVIJEZDA: Pošaljimo Jusufa Nurkića na All star!

Jusuf Nurkić, najbolji bh. košarkaš i jedan od najboljih centara svijeta, igra utakmice života i bilježe sjajne statistike u najjačkoj košarkaškoj ligi svijeta (nedavno je ušao u historiju učinkom 24 poena, 23 skoka, 7 asistencija, 5 ukradenih lopti i 5 blokada, kao uopće prvi igrač u NBA koji je to ikad uspio!)

U toku je glasanje za All star susret 17. februara u Charlotteu, kojeg je, prema sve masovnijem i uvriježenijem mišljenju košarkaških eksperata, američkih medija, ali i navijača, Nurk svojim igrama i dominacijom nad protivničkim centrima (od kojih su neki i All star centri), apsolutno zaslužio.

Međutim, budući da je NBA veliki biznis i da veliku prednost imaju i lošiji igrači iz najpoznatijih franšiza (i velikih gradova), kao i oni za koje rade lobiji i najveći TV konglomerati, Nurkić je tu u podređenom položaju u odnosu na centre od kojih je po svemu bolji!

Stoga Bosanci i Hercegovci, ali i svi navijači iz drugih država koji cijenite vrhunski sport i rezultate koje postiže Nurkić, podržimo masovnije našeg Juku glasanjem na link ispod.

Pošaljimo Jusufa Nurkića na All star!

 

https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=all+star+votin

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI