VELIKI INCIDENT U ČELINCU: Dodik fizički nasrnuo na odbornika Stanivukovića! (VIDEO)

Piše: A.ŠIŠIĆ

Prilikom ceremonije polaganja kamena-temeljca za izgradnju novog mosta u Čelincu danas se u ovom gradiću nadomak Banjaluke dogodio veliki incident nakon što je predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića, banjalučkog odbornika i člana PDP-a!

Kako je to izjavio sam Stanivuković (ali i prema svjedočenju očevidaca), Dodik je nasrnuo na njega te je pokušao da mu izbije mobitel iz ruke kojim je snimao čitav događaj. Uz to, Dodik ga je odgurno u opsovao.

“Udarali su me njegovi ljudi iz obezbjeđenja, pripadnici policije i simpatizeri. Dobio sam nekoliko udaraca u glavu i po leđima, a telefon su mi polomili da ne bi ostao snimak. Htio sam da i ja postavim kament temeljac. Imam pravo da prisustvujem događaju kao i svi građani Republike Srpske. Premlaćen sam i protjeran”, izjavio je Stanivuković te dodao kako mu je Dodik doslovce rekao: “Piz… ti materina!”

Danas se povodom ovog nemilog događaja oglasio i Savez za pobjedu na vanrednoj konferenciji za novinare, oštro osuđujući Dodikov fizički nasrtaj na njihovog člana.

“Dodiku su trebala samo tri dana u predizbornoj kampanji da pokaže nasilničko lice i da nastavi tamo gdje su njegovi poslušnici stali – sa vrijeđanjem i batinanjem neistomišljenika. Sve se odvija po uhodanom pravilu: udri svakoga ko nema člansku kartu SNSD-a! Ne postoji nikakvo opravdanje za ovakav napad, a u Savezu za pobjedu osuđujemo pokušaj Radio-televizije Republike Srpske da objavom ekskluzivne vijesti u kojoj je nasilnik žrtva, a žrtva nasilnik opravda ovakvo ponašanje. Svako pravdanje Dodikovog nasilništva je nerazumno i uvredljivo”, naveli su iz SzP-a.

Javnosti se obratio i sam Dodik, koji je rekao kako je ovo “polušaj opozicije da inscenira incident”.

“Nije se desio nikakav incident. Niko nikoga nije udario. Neki su poslali djecu da donesu kamenje i ometaju skup u Čelincu”, rekao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare, pozvavši “na fer i poštenu kampanju”.

Ipak, svi svjedoci događaja, kao i sam Stanivuković (koji je, kao što se vidi u videu koji objavljujemo, uspio da snimi dio “atmosfere”) tvrde upravo suprotno. Potpuno je stoga jasno kako je riječ o do sada nezablježenom incidentu u poslijetnoj BiH, kada je riječ o najvišim nosiocima izvršne vlasti, u ovom slučaju predsjedniku jednog bosanskohercegovačkog entiteta.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI