Vraćanje nadležnosti na SNSD način: Nataša Grubiša će biti imenovana za v.d. direktora Agencije za lijekove BiH

Dok je još uvijek aktuelna priča o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS, između ostalog i za Agenciju za lijekove, SNSD, koji je glavni zagovornik vraćanja nadležnosti, za novog v.d. direktora državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva predlaže Natašu Grubišu, inače kadar SNSD-a.

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara naći će se informacija o isteku mandata direktoru i zamjeniku direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Predlagač informacije je Ministarstvo civilnih poslova BIH, a kako mediji saznaju za novog v.d. direktora državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva biće predložena Nataša Grubiša, koja je trenutno na funkciji zamjenika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Grubiša će biti imenovana iz kvote SNSD-a. Istog onog SNSD-a koji “vrišti” o prenosu nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS i koji se zalaže za osnivanje agencije za lijekove RS, što su predvidjeli Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima, koji je, inače, Ustavni sud BiH u decembru prošle godine ukinuo.

SNSD je po ko zna koji put pokazao “principijelnost” u svojoj politici. Dok se, s jedne strane, zalaže za vraćanje nadležnosti na nivo RS, što u suštini znači razgradnju BiH, s druge strane, “grabi” se za funkcije na državnom nivou. Izgleda da je u pitanju vraćanje nadležnosti u SNSD ruke.

Izvor: gerila.info

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI