Za ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika kompanije Sector Security, Benedi Đukanović je dobio 40 godina zatvora, Rodoljub Gajić 20 za pomaganje, dok je Emilijo Baldo oslobođen svih optužbi.

Osim za likvidaciju Krunića, Đukanović i Baldo su bili optuženi i za ubistvo njegovog pratioca Žarka Pavlovića te pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića.

Branimir Jukić, sudija je u obrazloženju presude naveo da je Đukanović osuđen na osnovu DNK pronađenog na automatskoj pušci kojom je izvršeno ubistvo.

Nažalost, tokom sudskog postupka koji je trajao od marta 2020. godine i koji je obuhvatio 38 ročišta, nije utvrđen motiv ubistva banjalučkog biznismena, niti ko je bio nalogodavac mučkog zločina koji je šokirao javnost.

Krunić i njegov član obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tokom napada ranjen je Krunićev vozač Gorana Ilić.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je u decembru 2019. godine. Optuženi su se o krivici izjasnili u januaru 2020. godine i svi su negirali umiješanost u ubistvo.

Sva trojica se nalaze u pritvoru oko dvije godine.

Prvi je pritvoren Baldo 25. aprila 2019. godine, a Gajić je u pritvoru završio početkom maja iste godine. Đukanović je poslije zločina pobjegao, a nakon 52 dana skrivanja predao se u Policijsku upravu Ilidža početkom juna 2019. godine.

Za teško ubistvo sudilo se Benediju Đukanoviću koji je označen kao direktni izvršilac ubistva zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je pod misterioznim okolnostima ubijen tokom napada na Krunića i pratnju.

Na optuženičkoj klupi je Emilio Baldo koji se teretio da je sa Đukanovićem od početka 2019. godine do 22. aprila 2019. godine kada je zločin izvršen, osmislio plan ubistva.

Optuženi Rodoljub Gajić tereti se da je kao radnik “Sektor sekjuritija” odavao informacije o kretanju Krunića. Gajić je tokom svjedočenja priznao da je informacije davao Kovačeviću, kojem je dugovao novac.

Krunić i njegov član obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tokom napada ranjen je Krunićev vozač Gorana Ilić.

Đukanović i Gajić su presudom obavezni platiti 100.000 maraka odšete porodici ubijenog Krunića, kao i troškove suđenja.

Izvori: Gerila.info, srpskainfo.com

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime