Zbog “simbioze sa Dodikom” Vukanović se obrušio na Stanivukovića i najavio: Neću imati milosti

Ratovao je sa Dodikom, koji ga je vrijeđao i psovao majku, na toj politici i krilima dobio podršku Banjalučana, a onda se zaokrenuo, postao servis tajkuna, saradnik režima…

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović prokomentarisao špekulacije da dojučerašnji najveći rival lidera SNSD-a Milorada Dodika, Draško Stanivuković, “napravio zaokret” u svom odnosu s njim.

Preko mnogih stvari, kako je naveo Vukanović na svom blogu, može preći, ali nikako preko izdaje naroda, koketiranja sa režimom i prelaska na drugu stranu, ma ko da je u pitanju.

“Intimiziranje, tihi razgovori, javni sastanci, saradnja na projektima i „simbioza“ sa Uzurpatorom i režimom je crvena linija i nešto preko čega ne mogu preći Drašku Stanivukoviću, koji je napravio ogroman zaokret. Niko nije mogao igrati igre sa Uzurpatorom i beskrupuloznim makijavelistom, jer je svakog iskoristio pa pregazio, a siguran sam da će na kraju, kad odigra ulogu koju mu je namijenio, slično proći i potrošeni gradonačelnik Banjaluke”, poručuje Vikanović te dalje navodi kako “mu je zbog toga i citirao Njegoša iz Gorskog vijenca i stih „pij šerbeta iz čaše svečeve pa sjekiru čekaj među uši“.

“Dovoljno je vidjeti primjere Igora Radojičića, da ne govorim o Tadiću, Šešiću, Paviću i ostalim, koji su ulazili u kolo i pakt sa đavolom pa su nestali, kad ih je jednokratno iskoristio kao toalet papir. Nema opravdanja za Stanivukovića i njegovu „simbiozu“ sa režimom jer je to izdaja svih onih koji su glasali za njega, ne da pravi simbioze već da bude drugačiji i ne koketira sa Mafijom na vlasti, neprijateljima svog naroda”, piše Vukanović.

On smatra kakoje nekada i Stanivuković bio zagovornik borbe bez kalkulisanja.

“Ili mi ili oni, ratovao je sa Dodikom koji ga je vrijeđao i psovao majku, na toj politici i krilima dobio podršku Banjalučana, a onda se zaokrenuo, postao servis tajkuna, saradnik režima, koji umjesto rušenja dva nelegalna sprata Grand trejda gradi Radišiću kružni tok i novi put oko ovog kompleksa, da podigne cijenu kvadrata, daje dozvole Kaji, Saviću i drugim tajkunima bliskim režimu”, idodaje Vukanović te poručuje:

“Neću imati milosti prema bilo kome ko pređe na drugu stranu, mada ne mora formalno već suštinski jer nismo naivni, jer se narod ne smije iznevjeriti, a puno je pitanja koja ću postavljati Stanivukoviću a koja traže odgovore”.

Izvor: Oslobođenje

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI