Željka Cvijanović kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske

Aktuelna premijerka RS-a i potpredsjednica SNSD-a tako će se u oktobru boriti da na funkciji prvog čovjeka tog entiteta zamjeni stranačkog kolegu Milorada Dodika koji svoju političku karijeru namjerava nastaviti na poziciji člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Uoči sjednice Glavnog odbora ove stranke Cvijanović je istakla ogromnu zahvalnost i odgovornost što je imala priliku da više od pet godina u ime SNSD-a vrši premijersku funkciju, što podrazumijeva, kako je istakla, dnevnu operativnost.

Ona je naglasila da je SNSD bio među prvim strankama koje su imenovale žene iz svojih redova na najvažnije funkcije.

“Šta god budem radila ponašat ću se na način da je to stvar povjerenja koje mi je ukazano i da moram da odgovorim bar istom ili većom mjerom”, rekla je Cvijanović.

Potpredsjednica SNSD-a je kazala da je u proteklom periodu obavljala naizloženiju poziciju.

“Svako vas krivi i kad nema penzija, kada ima rupa na putu. Prema tome, stalno ste na nekom udaru”, poručila je Cvijanović.

Prije funkcije premijerke ovog bh. entiteta, obavljala je posao ministrice za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske. Po profesiji je profesor engleskog jezika, a magistrirala je pravne nauke.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI