BANJALUKA: Brutalno pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević

Dva nepoznata mladića sinoć su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Kovačević je u telefonskom razgovoru sa direktorom Vladimirom Trišićem rekao da su ga dvojica muškaraca sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje. “Prošao sam pored njih ne očekujući bilo šta da će mi se desiti. Odjednom su nasrnuli na mene”, rekao je Kovačević.

“Razvukli su šipke i počeli da me udaraju…Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu…, ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu.

Direktor RTVBN poželio je Kovačeviću da što prije ozdravi i vrati se radnim obavezama.

Kovačević je zadržan u bolnici, gdje mu rade dodatne preglede.

Kovačavić je i dalje u Kliničkom centru, gdje su mu na hirurgiji šili rane i gdje , i a vrše i ođiljke po licu i uali u blizini nije bilo nikog. Kako sam ja zvao uo. “, ispričao je Kovačević direktoru i ali su udarci Izvukli su šipke naRazvukli su šipke i počeli

Prije napada Kovačević se vraćao iz redakcije BN TV kući.

Napad se desio tako što su ga dvojica muškaraca zaskočili i udarali metalnim šipkama na razvlačenje po glavi i tijelu.

Napad je prijavljen policiji.

Uređivački kolegijum BN TV najoštrije osuđuje ovaj napad i zahtejava od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada na našeg novinara.

Takođe, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare naše kuće.

“Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijedie slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi”, poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Kovačević je sinoć bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup “Pravda za Davida”.

Izvor: BN TV

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI