Bombe i granate na farmi u Vlasenici

Vlaseničanin Alen Džindo otkrio je razorne ručne bombe i jednu granatu na svom imanju u užem području Vlasenice, a da ne zna ko ih je ostavio na tom mjestu, i iz kojih namjera.

Džindo je izjavio za agenciju Patria da je bombe i tromblon u petak prvi uočio radnik koji mu pomaže na farmi magarica, pet metara od štale gdje su smještene životinje, te da su bombe bile povezane za željezne šipke.

„Čistili smo farmu i otpad ostavili na jedno mjesto. To je uglavnom staro željezo i nešto daske. Kada je radnik uočio bombe u petak, bile su žicom povezane za taj otpad. Bilo je dovoljno da se pomjeri ili bomba ili otpad nakon čega bi došlo do eksplozije“, rekao je Džindo. On je dodao da je poslije na dvije lokacije na farmi također pronašao granate, ali je rekao da ne može potvrditi da li je i te granate neko donio sada, ili su zaostale od rata, obzirom da se na njima, izjavio je Džindo, vide tragovi vremena.

„Bombe i granate koje smo uočili u petak pet metara od štale neko je donio ovih dana. Ne znam šta se dešava“, rekao je Džindo, koji je uplašen za sigurnost svoje porodice.

Džindo je rekao da je slučaj prijavio policiji u Vlasenici u petak, ali da su bombe i granate ostale na istoj lokaciji i u ponedjeljak.

„Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu naredilo je da se istraga provede odmah. Očekujem da će policija i timovi za deminiranje doći već danas“, rekao je Džindo.

Izvor: Patria

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI