Boris Johnson dao ostavku na mjesto šefa stranke

Britanski premijer Boris Johnson podnio je danas ostavku na dužnost predsjednika vladajuće Konzervativne stranke.

“Ako je volja Konzervativne stranka da na čelu bude novi lider, mogu reći da bi sada trebao započeti proces odabira tog lidera. Ja ću voditi vladu dok se novi lider ne imenuje”, rekao je Johnson dodajući da je njegova stranka dobila na prošlim izbodima najveći broj glasova od 1979.

Johnson je na press konferenciji nabrajao postignuća svoje vlade.

“Proteklih dana sam se tako snažno borio jer sam imao osjećaj da je moj zadatak, dužnost i obveza nastaviti ono što sam obećao 2019. Izuzetno sam ponosan na postignuća ove vlade”, rekao je.

Poslao je poruku i Ukrajini, da će nastaviti dobivati podršku dok god to bude potrebno.

Johnson je rekao i kako je proteklih dana smatrao da nije dobro mijenjati vladu kad ona ima takvu podršku, ali da nije uspio uvjeriti stranačke kolege da je to pametno.

“Taj instinkt stada je bio jači, a u politici nitko nije neophodan i da se bez njega ne može”, rekao je dodajuć i da će novi lider, tko god on bio, imati njegovu podršku.

“Tužan sam što odustajem od najboljeg posla na svijetu”, rekao je Johnson, zahvaljući svojoj obitelji, službama i nacionalnom zdravstvenom sustavi, ali i oružanim snagama i britanskim agencijama. Zahvalio je i onima koji su ga podržavali u stranci, kao i osoblju u Broju 10.

“Dok se ne imenuje novi premijer ili premijerka, rad Vlade će se nastaviti. Posao premjera je obrazovati se, posjetio sam sve dijelove UK i susreo sam brojne ljude koji imaju tu britansku originalnost i imaju originalan pristup problemima. Iako se vremena mogu činiti mračnima, naša je budućnost svijetla”, rekao je Johnson.

Izvor: N1

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI