Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da Milorad Dodik formira rezervni sastav policije Republike Srpske čiji će cilj, između ostalog, biti i nadgledanje onih građana koji se odvaže uslikati policajca RS na dužnosti.

Rezervni sastav će se sastojati od iskusnih i dugogodišnjih policijskih radnika sa stažom provedenim na državnoj sisi, kojima neće biti nikakav problem da se u civilu uklope u masu neradnika koji prkose vladajućem sistemu i odbijaju da se zaposle van granica ovog entiteta i države BiH.

BROJ PIXELA VEĆI OD ZAKONOM DOZVOLJENIH

Pripadnicima rezervnog sastava su već obećane sve premije kao i uredan topli obrok i regres, kako i dolikuje tom opasnom poslu. Nakon što se Draško Stanivuković u Narodnoj skupštini RS odlučio na radikalan čin slikanja Dragana Lukača, kamerom na mobitelu, mjere opreznosti na trgovima gradova širom RS su podignute na veći nivo.

Zaprijećeno je da će biti privedeni svi oni čije kamere na mobitelu imaju veći broj pixela od zakonom dozvoljenih, a također i oni koji na mobitelima imaju instaliran Snapchat i Retricu, što su aplikacije odvajkada poznate kao antirežimske i antisrpske.

Tako je – uporedo sa formiranjem rezervnog sastava – već dogovoreno sa gigantima Nokijom i Samsungom da se proizvode mobiteli specijalno namijenjeni za tržište RS, sa isključivo ćiriličnim pismom i google aplikacijom koja ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Međutim, vratimo se krajnje neprimjerenom ekscesu koji je bio na rubu terorističkog akta, kada je mladi funkcioner PDP-a i narodni poslanik Stanivuković, odranije poznat kao terminator tek asfaltiranih puteva, na hladnokrvan način usmjerio kameru mobitela na ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, a koji je tim povodom pretpio ogroman strah i duševnu bol.

Pravovremenim reagiranjem obezbjeđenja mobitel je otuđen, a mlađahni Stanivuković priveden u prostorije MUP-a RS gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada. Detaljnijom analizom utvrdjeno je da je mobitel bio naštiman na zrakoplovni način, što je aludiralo na mogući napad sa terorističkom pozadinom.

Na mobitelu je, također, bila uključena podatkovana veza, automatsko osvjetljenje kao i ušteda baterije, ali je pravovremenim reagiranjem spriječena  teža šteta, kao i veći broj fotografija neobrijanog Lukača.

Osim Retrice i Snapchata, u RS se novim zakonima o policiji zabranjuju poznate fotošop aplikacije za uljepšavanje lica. Nije poznato zašto su dvije ugledne narodne poslanice Dušanka Majkića i Milica Marković najviše insistirale na tome, uz svesrdnu podršku predsjednice Željke Cvijanović.

Srećom, zahvaljujući prisebnosti i vizionarstvu Milorada Dodika, barem jer osigurano da je većini mobilnih uredjaja u RS melodija zvona naštimana na Hej Sloveni, i takve stvari se i dalje drže pod kontrolom.

PONUDA ZA PAPU FRANJU

U riječi i viziju čovjeka koji vidi ono što ostali ne vide više niko i ne sumnja. Tako Dodik svoju jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu već vidi u EU i NATO-u, iako mu razne obavještajne službe vršljaju po državi, pokušavajući podmetnuti terorizam i zakočiti veliki napredak u euroatlanskim integracijama.

Iako pod velikim pritiscima nacionalista u vlastitim redovima, predsjednik Mile Dodik, kao čovjek s vizijom, ponedjeljkom, utorkom i srijedom vidi Bosnu i Hercegovinu kao (sve)moguću državu, a četvrtkom i petkom utiču na njega pa onda tvrdi da nije moguća zbog Bakirovog unitarizma, iako je sa Bakirom i Čovićem ove hefte razdijelio i poderao državna ministarstva košto bosanski penzioner podere parizer od marku i šezdesetpet.

Kasnije su svratili kod Saje na pečenje gdje su dugo preglabali o ulasku u NATO i lošoj higijeni u klozetima raznih pečenjara širom BiH. Bakir bi da udje, a Mile ne bi. U klozet, naravno.

Foto: Ishrndana Čovićeva krntija od tričavih 200.000 KM

Čović, kao najeuropejski političar sa ovih prostora, koji se grozi i sa gnušanjem gleda na jagnjetinu jer mu kandiše i zato tamani teleće bifteke, uglavnom se drži po strani i čeka ko će od njih dvojice da plati račun pa da mu se prikloni.

Mada, Mile Dodik i ovaj put drži asa u rukavu. Sljedeće hefte kao predsjedavajući Predsjedništva imaće sastanak sa papom Franjom i tom prilikom će pokušati da mu uvali Čovićev polovni audi za tričavih 200.000 KM, kojeg Dragan već mjesecima bezuspješno tali po Hercegovini. Obećao je to Čoviću, a ono što Mile obeća – to uvijek i ispuni.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime