ČAVIĆEVOM NDP-U STIGAO PRIJETEĆI MAIL: „Naš Mile se pobrinuo za mnoge kao što si ti“

Piše: Almedin ŠIŠIĆ

Krajem prošle sedmice, tačnije u petak u 19.21 sati, na adresu Kluba NDP-a u Narodnoj skupštini RS stiglo je pismo prijetećeg sadržaja, navodno poslano sa adrese stasa.kosarac@parlament.ba

Zašto je informacija tek danas procurila u javnost – nije poznato, no iz NDP-a, čiji je lider Dragan Čavić, jučer su potvrdili da su se obratili generalnom sekretaru Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću sa zahtjevom da obavijesti MUP RS i zatraži zvaničnu istragu.

“NOĆ TE MOŽE PROGUTATI”

Inače, pismo je sljedećeg sadržaja:

“Slušaj ti papak, tvoje izjave koje daješ a tiču se našeg predsednika mogle bi te koštati glave. Zaboravljaš da te noć može progutati ako on makne malim prstom. Niko, upamti, niko se ne sme usuditi da govori lose o našem predsedniku. Naš Mile se pobrinuo za mnoge kao što si ti. Ja te upozoravam i nemoj slučajno da bi o ovome drečio preko medija. Jasno?”

Iz NDP-a su jučer naveli da od nadležnih institucija zahtijevaju provjeru autentičnosti prijetnje, čiji je cilj, kako su istakli, ograničavanje ustavnih i zakonskih prava i obaveza izabranih narodnih poslanika.

“NDP očekuje brzo reagovanje nadležnih i pokretanje odgovornosti protiv pošiljaoca, te zahtijeva da ovaj poslanički Klub bude što prije obaviješten o rezultatima istrage”, navedeno je u saopštenju.


Foto: Krsto Jandrić: Ne mislim da su prijetnje ozbiljne

Zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Jadrić, koji je zbog odsustva također tek jučer pročitao ovaj mail, pak smatra da same prijetnje nisu ozbiljne.

“Ja ovaj mail ne smatram ozbiljnim, čak da ga je i sam Košarac poslao”, rekao je Jandrić za InfoRadar.

Staša Košarac, inače predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, vidno uzbuđen jučer je izjavio kako je ovo “novi pokušaj njegove diskreditacije”.

“Adresu sa koje je, navodno, poslata prijeteća poruka u Klub NDP-a u Narodnoj skupštini RS nisam koristio duži niz godina. Vjerujem da je riječ o hakerskoj igri koja ima političku pozadinu i koja predstavlja nastavak pritisaka s ciljem moje političke diskreditacije, koje trpim već neko vrijeme. Odmah sam obavijestio Sekretarijat Parlamentarne službe BiH, tražeći da detaljno istraže ovaj slučaj i da me obavijeste o rezultatima istrage”, rekao je Košarac.

Foto: Staša Košarac misli da su u pitanju hakeri

Interesantno, ali sa poslaničkih adresa u Parlamentu BiH, barem tako navodi agencija Srna, krajem prošle sedmice stigla su još dva maila prijetećeg sadržaja, oba na adresu Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

NSRS POZVALA MUP

Prvi je sa adrese: aleksandra.pandurevic@parlament.ba, a drugi sa maila: mario.karamatic@parlament.ba.

Inače, Pandurevićeva je šef kluba SDS-a u Parlamentu BiH, i jedan od najžešćih kritičara SNSD-ove vlasti u Republici Srpskoj, dok je Karamatić u javnosti već stekao oreol “Čovićevog megafona” i njegovog isturenog igrača za specijalne desničarske zadatke.

U vrijeme pisanja ovog teksta ni jedno ni drugo se nisu bili oglasili povodom ovoga.

U Klubu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini ranije je potvrđeno da su im na zvaničnu mejl adresu upućena dva pisma uvredljivog i vulgarnog sadržaja na račun ove stranke i predsjednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Iz Narodne skupštine jučer je navedeno da će, nakon što dobiju detaljnije informacije o ovim mailovima od MUP-a i istražnih organa, o svemu obavijestiti javnost.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI