CIK donio novu odluku o ponovnom brojanju glasova

Centralna izborna komisija BiH je na sinoć održanoj 72. sjednici razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova. Kako su saopćili, donijeta je Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je usvojila naredbe koje će biti objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Centralna izborna komisija BiH je naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši brojanje glasačkih listića sa pojedinih redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Živinice, Mostar, Čelinac i Banja Luka.

U cilju pravilnog utvrđivanja rezultata za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske Centralna izborna komisija BiH je usvojila po službenoj dužnosti Naredbu o otvaranju svih vreća sa glasačkim listićima sa biračkog mjesta 007B029, te da se izvrši uvid da li se u njima nalaze glasački listići za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Po ovoj Naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti odmah.

Izvor: N1

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI