David Dragičević sahranjen u Austriji: Drugi i još bolniji ispraćaj “klinca iz geta”

Sahrani su prisustvovali majka Suzana Radanović i otac Davor koji je krajem decembra napustio Banju Luku i sada živi u Austriji, kako kaže, pod zaštitom njihove policije.
Davidovo tijelo u četvrtak je dovezeno u Wiener Neustadt kod Beča nakon što je ekshumirano na groblju u Banjoj Luci. Davidov ukop u Austriji bila je želja njegovih roditelja koji tim činom i simbolično poručuju da ne žele ni da kosti njihovog ubijenog djeteta budu u gradu i zemlji u kojoj krivci neće odgovarati.

Poručili su da im je danas teže nego kada su svog Đakca sahranjivali prvi put jer jednogodišnja borba nije rezultirala istinom i pravdom. Brojni građani danas su prisustvovali sahrani te dali podršku Davoru Dragičeviću, a među njima je bio i Muriz Memić.

Jedina utjeha im je što će sada moći obilaziti grob svoga sina redovno i olakšati dušu.

Tako je David Dragičević nepunu godinu dana nakon ubistva u Banjoj Luci, kada je njegovo tijelo pronađeno u rijeci Crkvini, drugi put sahranjen.

Slučaj ubistva ovog Banjalučanina još nikada nije razrješen, a borbu za pravdu i istinu nastavlja grupa “Pravda za Davida”.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI