Đevad Handžar, kandidat BH bloka: Vratićemo Mostar građanima

U koaliciji BH blok Mostar, koju čine SDP BiH i Naša stranka, ubijeđeni su da će Mostarci na predstojećim lokalnim izborima, koji će se nakon 12 godina održati u tom gradu, izabrati promjene.

Građanima je predstavljen Program – Mostar može, a prva i, za većinu Mostaraca, najvažnija tačka odnosi se na neophodne ekonomske reforme.

One između ostalog podrazumjevaju obavezu transparentnog trošenja javnog novca, uvođenje efikasnog sistema upravljanja u borbi protiv korupcije u javnoj upravi, transparentnost u isplati plaća i naknada, pravljenje javnog registra poslovnih prostora, izrada posebnih programa za pomoć malim obrtnicima i zanatlijama, ubrzanje procesa registracija firmi, razvoj industrijskih zona, izrada strategije razvoja…

Svi ovi procesi, na koje Mostarci čekaju već 12 godina, mogu se realizirati domaćom pameću i stručnošću, kaže Đevad Handžar, kandidat BH bloka Mostar za općinsko vijeće i poznati hercegovački poduzetnik.

“U Mostaru je, na žalost, privreda na koljenima. Privredni potencijali su ogoljeni do temelja. Dragi građani Mostara, znamo kako se vlast odnosila prema privrednim gigantima koji su punili budžet i omogućavali kvalitetno školstvo, zdravstvo, sigurnost i sve ostalo”, kaže Handžar i dodaje:

“Mi ovaj grad sunca možemo vratiti građanima. Možemo probuditi privredu jer znamo tačno kako treba i to ćemo dokazati. Kao privrednik nisam mogao više držati glavu u pijesku i gledati kako se ovo sve urušava. Svoje iskustvo u kompaniji koja je izvozno orjentirana želim primjeniti i u gradu Mostaru”, kazao je Handžar, uz poruku da BH Blok Mostar ima viziju kako od privrede Mostara napraviti brend.

Handžar smatra da Mostar ne može i ne smije sebi dozvoliti da uvozi hranu iz inostranstva.

“Mi u Mostaru moramo proizvoditi svoju hranu, a ne svašta uvoziti. Dvije milijarde maraka godišnje se troši na uvoz hrane u BiH, a imamo svoju Kaliforniju. To je sramota”.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI