Diana Zelenika: Namjeravam raditi za BiH, a ne protiv kako je bilo do sada

Na početku svog obraćanja Zelenika je kazala kako se svi građani BiH trebaju zapitati da li se nalaze na početku nove i jedinstvene ere ili na kraju historije naše zemlje. Istakla je kako je trenutna politika BiH zasnovana na vlasništvu nekolicine, čemu se, istakla je, mora stati u kraj.

“Imamo posla s najopasnijim neprijateljem koji je zaprijetio životu i dostojanstvu građana BiH. Greška moćnih je što misle kako su u svojoj moći izolirani. Njima ne treba suditi samo samo po djelima, već po njihovoj svijesti po kojoj čine ta djela. Ti katastrofičarski negatori nam i danas nastoje zamazati oči i podvaliti zlo i neuspjeh. Ako građani BiH imaju sudbonosnu manu u karakteru, onda je to neaktivnost da odgovore na zlo koje nam rastjeruje djecu i uništava živote”, kazala je Zelenika.

Ona je potom dodala kako je BiH zemlja Hrvata, jednako kao i Bošnjaka i Srba. Hrvati 7. oktobra, kaže Zelenika, biraju između vlasti i ropstva.

Prema njenim tvrdnjama, BiH će u budućnosti ponovo biti jaka i prosperitetna te zdrava i lišena kriminalaca.

“Naša BiH će ponovo zauzeti svoje mjesto koje joj pripada. Dajem vam svoju riječ. Ova zemlja će ponovo biti snažna, zdrava, radosna i jaka. Želimo graditi neopterećenu budućnost. Svi zajedno moramo težiti zajedničim ciljevima. Sačuvajmo i jačajmo državu iz dana u dan jer tako jačamo i našu obitelj. Sreća nam je na dohvat ruke i moramo prekinuti krug mržnje i zla stvoren od nacionalista. Zbog svoje ljudskosti, dosljednosti i odgovornosti, imamo obavezu zaustaviti i sankcionirati rušenje države”, naglasila je Zelenika.

Kako je dalje istakla, njena misija će biti borba za položaj žena u BiH, osiguranje mladih, konstitutivnost naroda bez obzira na brojnost, borbu protiv siromaštva te iskorjenjivanje siromaštva.

“Najdalji put počinje s prvim korakom, a vaš prvi korak je 7. oktobra. Izbacite zlo iz naše zemlje. Vratimo ugled Predsjedništvu BiH”, poručila je Zelenika na kraju svog govora.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI