VELIKI USPJEH MLADE BOSANKE: Kanita Karišik u lovu na titulu Miss Holandije

A.Š.

U narednu nedjelju, 10. juna, u Holandiji će biti održan izbor Miss World Nederland 2018 (izbor Miss Holandije za Mis svijeta), jedno od identičnih natjecanja ljepote koje organizira svaka ozbiljnija država u svijetu.

Ako se pitate zašto je jedna takva jedna informacija bitna za nas – razlog je jednostavan. Jedna od 16 najljepših djevojaka Holandije je naša Bosanka, Kanita Karišik, koja je tri godine ranije pobijedila na izboru Miss Beauty of the Netherlands. Te godine ujedno je predstavljala ovu državu na internacionalnom izboru Miss Supranational u Poljskoj, jednom od pet najpoznatijih izbora ljepote u svijetu.

Kanita (23), koja je rođena Sarajka, za Inforadar kaže da se osjeća Bosanskom. I da je ponosna zbog toga.

“Ja sam rođena u Sarajevu, i što se mene tiče Sarajevo je najljepši grad u Evropi, a vjerujte, vidjela sam mnoge velike gradove. Kada je u pitanju sami Izbor za Miss, moja očekivanja su velika, iskreno se nadam da ću osvojiti titulu Miss Svijeta Holandije, ali neću da se time opteretim. Neka sve ide svojim tokom, pa ćemo vidjeti”, kaže Kanita.

Dodaje da malu prednost predstavlja i to jer među 16 finalistica samo ona i još dvije takmičarke imaju iskustvo u modelingu i izborima.

Inače, Kanita je studentica stomatologije u Amsterdamu, što uopće ne čudi budući na ljepotu njenog osmijeha, koji krasi biserni niz zuba.

Kanita je u međuvremenu počela da se bavi i modom, a nedavno je pokrenula je i vlastiti modni blog Kanilure.

Izbor Miss Holandije za Miss Svijeta je, dakle, 10. juna, a ukoliko Kanita pobijedi predstavljat će Holandiju (ali i Bosnu i Hercegovinu) na izboru Miss World u Kini u novembru ove godine. Na taj način bio joj se, kako i sama kaže, otvorila mogućnost da ostvari svoj san, a to je da pomože djeci u prevenciji karijesa i parodontne bolesti u siromašnim državama svijeta.

Kanita Karišik je, nesumnjivo, još jedan reprezentativni izdanak bosanskohercegovačke kulture, tradicije i ljepote u inostranstvu, djevojka koja se već ostvarila kao Miss, ali i pametna mlada žena, budući doktor stomatologije.

Kada gledamo ove fotografije, ima li neko ko sumnja u njenu pobjedu?

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI