Dodik ili Ivanić: Ko je veći patriota, ko je vlastoljubiv, a ko je pošteniji

Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opšta populacija Republike Srpske, starija od 18 godina. Primijenjen je višeetapni stratifikovani slučajni uzorak (moguća greška + – 3%).
Da je Milorad Dodik patriota smatra 31,3 posto stanovnika Republike Srpske, dok 20,1 posto za Mladena Ivanića kaže da je patriota. Da je Milorad Dodik vlastoljubiv smatra 27,2 posto građana ovog entiteta, dok 23,4 posto to isto misli za Mladena Ivanića.

Mladen Ivanić (16,7 posto) je pošteniji od Milorada Dodika (12,2 posto). Za 22,9 posto ispitanih građana Ivanić je prevrtljiv, dok to isto za Dodika tvrdi 16,8 posto.

Prema mišljenju stanovnika Republike Srpske odlučnost je izraženija kod Dodika (29,5 posto), nego kod Ivanića (16,1 posto).

Svaki treći stanovnik Republike Srpske smatra da je Dodik moćan, dok za Ivanića to misli 6,7 posto građana. Dodik je nadmen – smatra 17,4 posto građana Republike Srpske, dok Ivanića tako opaža 6,9 posto građana. Da je Mladen Ivanić bezidejan smatra 16,4 posto stanovnika Republike Srpske, dok to isto za Dodika misli 6,6 posto stanovnika ovog entiteta.

Istraživanje, koje je realizovao Srđan Puhalo, sprovedeno je u prvoj polovini septembra 2018. godine za potrebe internet portala Frontal.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI