Draško Stanivuković tužio bivšeg ministra policije RS Lukača pa se nije pojavio na ročištu

Osnovni sud u Banjaluci izdao je naredbu za dovođenje Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, saznaje Gerila.

Naredba za dovođenjem izdata je jer se Stanivuković nije pojavio kao svjedok i oštećeni na ročištu optuženom Draganu Lukaču, bivšem ministru unutrašnjih poslova koji je optužen za ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda gradonačelniku Banjaluke.

Optužnicu protiv Lukača podiglo je 26. marta 2021. godine banjalučko Okružno tužilaštvo, a 21. maja iste godine potvrdio je Osnovni sud u Banjaluci.

Prema optužnici, Lukač je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 22 časa za vrijeme održavanja posebne sjednice parlamenta Srpske čiji  tok su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

– U toku sjednice narodni poslanik Draško Stanivuković je predsjedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice sa oznakom NATO pakta. Te zastavice je predsjednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: “I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas”, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, rekao mu je: „Još jednom, još jednom majmune“, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u lice, te mu nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne – navodi se optužnici protiv Lukača.

Izvor: gerila.info

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI