Feraget i Dragičević svjedočili u Zagrebu protiv advokata Ante Nobila

Advokat Ifet Feraget i Davor Dragičević svjedočili su danas pred Hrvatskom odvjetničkom komorom u slučaju protiv poznatog advokata Ante Nobila, a zbog teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva.

„Vidjeli smo u Hrvatskoj odvjetničkoj komori jedan visoki nivo, vrlo profesionalan“, ocijenio je za Inforadar Ifet Feraget.

„Stvarno su bili izuzetno profesionalni i detaljni. Predsjednik vijeća ima obiman spis koji je čak možda i veći nego što je Dalibor Vrećo imao za slučaj ubistva Davida Dragičevića. Vidjeli smo da su vrlo temeljni, odvažni na tom putu. Njima ne igra ulogu ime Ante Nobila kao persone. I njima je izgleda jasno da je on prekršio taj odvjetnički kodeks i to je jedino prema čemu su oni ustrijemili tok istrage i gdje su mi jasno stavili do znanja da ih interesuje samo to“, rekao je Davor Dragičević po povratku iz Zagreba.

Ante Nobilo bio je dio advokatskog tima u slučaju Dragičević, ali je otkazao svoju punomoć u jesen 2018. izašavši u javnost s ocjenama da je Davor Dragičević izmanipulisan od strane političara, te da vlasti RS, kao i policija, nisu umiješane u ubistvo 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Nakon otkazivanja punomoći Davoru Dragičeviću, Nobilo je svoju analizu predao postupajućem tužiocu u slučaju Dragičević oglasivši se i u pojedinim medijima, što je nedopustivo u advokatskoj profesiji.

Ifet Feraget i Davor Dragičević nadaju se, kako kažu, dobrim vijestima nakon današnjeg suđenja.

 

Maja BJELAJAC
Maja BJELAJAC
Bosanskohercegovačka novinarka, freelancer. Radila u brojnim medijima, od čega najduže na Radiju Slobodna Evropa.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI