FUP – Jedna osoba uhapšena zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupili po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, kojom prilikom su na području Ilidže slobode lišili osobu N.K. (1995) zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Navedena osoba se sumnjiči da je u prethodnom periodu posredstvom interneta, u više navrata, slala poruke koje su za sadržaj imale prijetnje po život i tijelo policijskog službenika Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga.

Osoba lišena slobode se od ranije vodi u krivičnim evidencijama za nanošenje tjelesnih ozljeda za što je bilo kažnjavana uslovnom osudom.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala su osumjičenu osobu locirali i identifikovali, te lišili slobode.

Osoba N.K. će nakon kriminalističe obrade u prostorijama Federalne uprave policije, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

FENA

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI