IZA KULISA MUNDIJALA: Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za svu našu djecu

Široki Brijeg nisu samo pijana grupica provokatora Škripara, nego hiljade stanovnika zemlje koji su joj onomad referendumskim glasanjem donijeli povijesnu nezavisnost

Piše: Branko VRDOLJAK

BOG I HRVATI, ALLAH I BOŠNJACI, TITO I PARTIZANI, BIMBO I NARKOMANI, BRAVO CROATIA, BIMBO, haiko je FB post sarajevske profesorske alter legende, Ivice Pinjuha. Ma bravo Bimbo, (h)alka u sridu. Roman u tomovima sublimiran u rečenici.

Superioran, genijalan, gratis komentar, usred ambijenta gdje stotine “neovisnih” medija i žurnalista, svjesno ili nesvjesno nebitno, sustavno kontaminiraju ionako do bola otrovan razum žitelja ove proklete zemlje, uvijek za tuđi zavadi-pa-vladaj račun i svoj sitnipodanički ćar.

INDOKTRINACIJA DJECE

Je li portal Inforadar časni izuzetak, presudite sami. Poznavajući urednika, manijaka s asfalta Čengić Vile, vjerujem da je ovisan samo o etici sugeriranoj navijačkim grafitom na pijaci Hrasno, vizavi Željinog stadiona:

Jedan je Allah, al’ nas je više! TM’87.

Proteklih su tjedana vrane nad šeherom poludjele, krešte 24 sata dnevno, sumanuto lete cik-cak, sprintaju parkovima i trotoarima. Nitko osim zakržljalog doktora Baltazara u malom mi mozgu da se upita je li to nus-pojava kaubojskog teslinskog HAARPA, koji službuje Putinovom Mundijalu.

Nitko da se upita je li javno multiprenošenje videozapisa malodobnog indoktriniranog dječaka iz “zapadnog Mostara” kazneno/krivično djelo, kakav god kontekst bio? A jeste! Jeste, čak kad se ne bi radilo o strogo kažnjivom, do tri godine zatvora, izazivanju vjerske ili nacionalne mržnje. A radi se!

Dovoljno bi bilo poručit hrabrom domoljubu roditelju, odvedi sina preko Starog mosta pa tamo tako šenlučite ako si frajer…

Široki Brijeg nisu samo pijana grupica provokatora Škripara, nego hiljade stanovnika zemlje koji su joj onomad referendumskim glasanjem, na poziv kardinala Puljića, uživo prethodne večeri četiri puta ponovljen u Jutelu Gorana Milića, sutradan nakon mise donijeli povijesnu nezavisnost.

Jednako kao Bosna i Hercegovina bez Bogića Bogićevića, referendum bi bez katolika propao, nepogrešivo i trajno svjedoče brojke i dokumenti.

Što bi sad, trebalo bacit atomsku bombu na Široki jer nisu Za dom nespremni, ili zato što na travnjaku nisu redovne mušterije Želji i Sarajevu? Ljubav se ne propisuje dekretom, niti mržnja pobjeđuje mržnjom.

ZAJEDNIČKA DOMOVINA

Medijski poltroni – jeste li svjesni da ste vi a ne neuki nasilnici napali našu nevinu božju služavku, časnu sestru u našoj lijepoj bosanskoj Fojnici?

Ako niste u funkciji predizborne propagande, i zaista vam je stalo do domovine, upitajte komšije i susjede čime nisu zadovoljni pa se ponašaju kako se ponašaju.

Molim, nekulturni su?

Pa neka neka, samo otvarajte vaše elitne privatne provincijske “inter’Nacionalne” univerzitete i sveučilišta, pa ih listom i instantno kultivirajte i izvodite na pravi put znanja i napretka, mira i suradnje.

Prst na obaraču, minobacaču, okida slovo – a ne nerv.

Dopustite li mi, magistrirajmo ipak u optimističnom tonu.
Sinoć, Široki – Domžale 2:2, uživo SK3 HD. Četiri tisuće, što iznosi 5.000 promatrača na tribinama, okružuje uznika Mamića Zdravka. Proporcionalno, raje kao kad nakon rata na prepunom Koševu Željo ugosti veliki Newcastle.

U ekipi domaćina Širokog Briga nastupio je i briljirao nogometaš prezimena TURČIN, a u ekipi protivnika iz Domžala fudbaler s prezimenom ŠIROK.

One world.
One love.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI