Povodom jučerašnjeg incidenta, kada su se prevrnule četiri cisterne na putu Pirot – Bela Palanka u Srbiji, a kada je iz jedne iscurio amonijak, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je za Nova.rs objasnilo kako je došlo do nesreće, kao i da je jedna osoba preminula od posljedica gušenja.

“Obavještavamo vas da je na željezničkoj pruzi, u ataru sela Sopot, grad Pirot, kod mzv. ‘Sopotski han’, došlo do nezgode na taj način što je teretni voz koji je prevozio 20 cisterni u kojima je bio amonijak iskliznuo sa šina, uslijed čega je došlo do izlivanja amonijaka iz najmanje jedne cisterne i do emitovanja gasa amonijaka u atmosferu, uslijed čega se stvorio gust dim koji se proširio na državni put prvog reda A4, kao i na državni put br. 259, na kome je došlo do saobraćajne nezgode – lančanog sudara, u kojoj je učestvovalo više vozila”, naveli su iz Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu.

U saobraćajnoj nesreći je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede i tri osobe lake. U pirotsku bolnicu je primljena ukupno 41 osoba, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i tri osobe povrijeđene iz saobraćajne nezgode, a 15 osoba je primljeno u urgentni centar KC Niš.

“Jedna osoba je u pirotskoj bolnici preminula, sa sumnjom da je riječ o posljedicama gušenja“, saopćilo je Osnovno javno tužilaštvo za Nova.rs.

Podsjetimo, nakon jučerašnje nesreće u Pirotu je proglašeno vanredno stanje.

Ranije danas novinar lokalnog portala na mjestu nesreće je pronašao tijelo čovjeka, a za sada nije poznato da li je njegova smrt povezana sa curenjem amonijaka.

Izvor: nova.rs, N1

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime