Joe Biden čestitao Dan državnosti BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću

Joe Biden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, uputio je pismo novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Željki Cvijanović i Željku Komšiću, u kojem je uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti naše zemlje.

Njegovu poruku članovima Predsjedništva BiH prenosimo u cijelosti:

“Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju.

Sve to uključuje brzo formiranje vlasti na svim nivoima i provođenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda.

U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše saradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njezine građane“, poručio je predsjednik SAD Joe Biden.

Izvor: radiosarajevo.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI