U povodu smrti Jovana Divjaka, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji, izraze saučešća porodici i prijateljima uputili su čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

“U vremenu posljednjih ispraćaja mnogih dragih ljudi, smrt Jovana Divjaka, posebno je odjeknula u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Nije Jovan Divjak imao dileme 1992. godine da svoje vojno znanje i veliko srce stavi u odbranu našeg grada i države. Beograđanin po rođenju, a borac za pravdu i istinu po opredjeljenju, bila je njegova misija cijelog života. Ostao je sa nama u najtežim vremenima, nikad nije išao lakšim, uvijek ispravnim putem”, navodi se.

Kako ističu, poseban osjećaj i pažnju imao je za djecu, naročito onu koja su ostala u ratu bez roditelja. Zbog toga, odmah iza rata pokreće Udruženje ‘Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu’, koje je svojim radom omogućilo obrazovanje hiljadama naših najmlađih sugrađana.

“Sarajevo mu se za njegova plemenita djela zahvalilo dodjelivši mu Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva 2016. godine, a prije dvije godine dobio je i Plaketu Kantona Sarajevo. Porodici i prijateljima upućujemo izraze najdubljeg saučešća. Pamtićemo Jovana Divjaka ne samo kao našeg vojnika, generala, nego i kao velikog intelektualca, punog duha i šarma. Neka mu je laka zemlja bosanska”, poručuju čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

 

N1

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime