Jutjuberka bila bijesna zbog nenaplaćenih snimaka

Policija San Franciska objavila je identitet napadača koji je pucao u sjedištu Youtubea u San Brunu. U pitanju je žena Nasim Agdam (39).

Nakon što je  počela da puca, zaposleni kompanije pobjegli su na ulicu, a najmanje tri žrtve završile u lokalnim bolnicama, da bi Agdam na kraju sebi oduzela život.

Američki mediji pišu da se zove Nasim Agdam (39), i da je napad rezultat privatnih nesuglasica. Naime, jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Opštoj bolnici u San Francisku. CNN piše da je on navodno dečko napadačice.

Pored njega teško je ranjena 32-godišnjakinja koja je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

Policija nije objavila nikakve dodatne informacije o osumnjičenoj niti o motivima za pucnjavu u prostorijama Youtubea. O njoj se pojedinosti mogu saznati sa njenog sajta. Tamo se može vidjeti da je sebe opisivala kao veganku, atletu i umjetnicu.

“Pronašli smo žrtvu s ranom za koju vjerujemo da je sama sebi nanjela”, rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini.

Mediji su između ostalog objavili snimak na kom se Agdam žali da je Youtube filtrira, diskriminiše i da je sprečava u objavljivanju videa.

Čini se da ona vodi Youtube kanala, na kojima objavljuje snimke o nizu tema, uključujući životinjska prava. Svi profili na društvenim mrežama su joj blokirani.

Otac 39-godišnje Nasim Agdam iz San Dijega, koja je u prostorijama Youtubea u kalifornijskom gradu San Bruno pucala iz pištolja ranivši tri osobe, a potom izvršila samoubistvo, izjavio je da je ona bila bjesna na kompaniju jer je prestala da joj plaća za nove video snimke koje je objavljivala na svom kanalu.

AP prenosi da je Ismal Agdam rekao da je policiju upozorio da bi njegova kćerka mogla da dođe u prostorije Youtubea zato što “mrzi” tu kompaniju.

Portparolka policije u tom gradu Kejti Nelson potvrdila je da su policajci utvrdili da žena tog imena spava u vozilu na parkingu u utorak ujutru i dodala da ta žena nije željela da odgovara na pitanja.

Agencija dodaje da Nelsonova nije odgovorila na pitanje da li je policija bila upozorena da bi Agdam mogla da krene u napad.

On je prijavio nestanak kćerke u ponedeljak, nakon što mu dva dana nije odgovarala na telefonske pozive.

Kompanija “Geogle” saopštila je njihov tim zadužen za obezbgeđenje sarađivao sa vlastima na evakuaciji prostorija Yootubea nakon pucnjave i savjetovala zaposlenima i ostalom stanovništvu da izbjegavaju tu oblast.

(Agencije)

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI