Knjiga ‘Pisanje između redova’, autora Faruka Kajtaza predstavljena u danskom Aalborgu

Promocija knjige “Pisanje između redova”, poznatog mostarskog novinara i političkog analitičara Faruka Kajtaza, održana je proteklog vikenda u danskom gradu Aalborgu.

Događaj je upriličen u Gradskoj knjižnici grada Aalborga, a autor se prisutnima obratio putem video-linka, priopćeno je u ponedjeljak.

Dodaje se kako je Kajtaz, između ostaloga, govorio o procesu nastanka njegove knjige, kao i reakcijama nakon objavljivanja u BiH i regiji.

Autor je naglasio značaj ovakvih izdanja u cilju njegovanja kulture sjećanja nakon, kako se navodi u priopćenju, ratnih sukoba i agresije na BiH.

Kajtaz je pojasnio i strukturu knjige koja kombinira različite forme novinarskog i proznog izražavanja te najavio da će se uskoro pojaviti i izdanje na engleskom jeziku, odnosno prvi dio knjige koji sadrži potresne priče iz rata.

Samo za potrebe ovog novog izdanja prvog dijela knjige, Kajtaz je napisao još tri ratne priče. Englesko izdanje će nositi naslov “Mostar war stories”.

U priopćenju se još navodi da je promicija knjige “Pisanje između redova” bila prvo predstavljanje nekog književnog izdanja u Gradskoj knjižnici grada Aaalborga koje nije izvorno napisano na danskom jeziku.

U izjavi za medije, Faruk Kajtaz se posebno zahvalio Gordanu-Gogi Šunji i Kaniti Kapetanović-Hodžić za presudnu pomoć pri organizaciji promocije u Danskoj, stoji u priopćenju.

Izvor: federalna.ba/Fena

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI