Pucanje srpskog matrixa

Piše: Faruk Kajtaz

Stvari su se toliko otele kontroli i postale toliko očite na medijskoj i javnoj sceni Srbije da je “u ime vlasti” morao regaovati i “proslavljeni režiser” Emir (Namanja) Kusturica!

Neko na koga se (svaka) vlast uvijek može osloniti da će teoretski obrazložiti problem na zadani narativ. Bez obzira stigne li ponuda ili naradba za posao iz Beograda ili Moskve!

Napao je Emir TV Pink i to najgorim vokabularom, koji do sada bio rezervisan ekskluzivno samo za bjelosvjetske protivnike Srbije i Rusije. Muljatore i gospodare „Novog svjetskog poretka“.

Zašto tako iznenada – tako „jako i nisko“ ide klizećim startom Emir na Željka?

Zato, jer se taj val primitivizma i kreiranja društveno vrlo opasne situacije dokotrljao i do samog „šefa“ Aleksandra Vučića i njegove bratije! Među kojima je i Kusta „ugledniji“ član i po potrebi javni apologeta.

Kusturičin atak na TV Pink i vlasnika Željka Mitrovića planski je plasiran i smišljen kako bi se oparo sistem. Isti onaj, koji je baš toj televiziji, ali i drugim trash medijima najgore vrste omogućio da rade sve ono za šta ih sada Kusturica svojim šoferskim rječnikom optužuje.

Vučićev krizni štab za „kontrolu štete“ je očito zaključio kako mora pasti neka „žrtva“, pa je prigodno odabarno da to bude baš Mitrović i njegov PINK. Kusta da prvo oštro ukori i sve teorijski obradi „da ceo svet razume“, pa da onda sam vlasnik „ružičaste televizije“ pokunjene glave i „u neka doba“ bahne u Zadrugu i tamošnjim ušuškanim i plaćenim zgubidanima i egzibicionistima kaže da su malo pretjerali i da trebaju da povuku ručnu.

Neko vrijeme, dok se malo stvari ne smire…i oslabi pritisak opravdano bijesne javnosti, koja se godinama vješto truje raznim programima „realnosti“. Smišljenima za pranje mozga prosječnog (mlađeg) građanina Srbije i regije i besramno bogaćenje odabranih na ljudskoj potrebi da zaviri „iza roletne“.

Ali stvari su, ipak otišle predaleko, pa će teško pomoći i „minut ćutanja“ Zadrugara za ubijene u dva maskara u Srbiji, koga je predvodio sam Mitrović!?

Sve su to očajnički potezi jednog sistema, koji je „pročitan“ i čija se otrovna supstancija širi bez ikakve kontrole uokolo. Sada je gotovo svima jasno da to nisu nikakvi zabavni programi, već medijsko i društveno crnilo, koje je kreiralo javnost, ali i mozgove mladih ljudi. Zatrovalo ih poput najgore ideologije.

Na mala vrata…putem zabave koja nikada ne prestajeSvakog dana kao „Nove godine“ i sistema bez ikakvih moralnih vrijednosti. Gdje važe samo pravila novca i „popularnosti“.

Točak se pokrenuo…Srbija je izgleda progledala i skinula „ružičaste naočale“. Svijet, koga je vidjela nije joj se dopao…i to je samo početak! Da je bilo barem malo pameti, ali i morala PINK je trebao prvi napasti i sa „Zadrugarima“ sjesti baš Vučić, kao glavni mecena cijele ove opasne maskarade.

Kontra-sistema, koji politiku doživljava kao neprestani PR program i show realnosti, koji nema kraja. Uostalom, Mitrović je samo posljedica sistema, koga je kreirao Vučić. Sistema zabave i straha. Malo Zadruge, malo prijetnje ratom…i tako iz dana u dan!

Radi se o srpskom medijsko-političko Matrixu, čija je šema popucala pod teretom vlastite obmane i izostanka osjeća za mjeru.

Matricu se probio „bug“ istine…i šta da se sada radi, kada je “glavni lutkar” pročitan?

Izvor:  izascenefarukkajtaz.blogspot.com

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI