Komšić: Lavrov je pokazao nepoštivanje države Bosne i Hercegovine

Komšić je naveo kako je za takvu odluku imao dva razloga, nedostatak državne zastave na jučerašnjem sastanku s Miloradom Dodikom te izjave kojima pozdravlja rezoluciju o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

“Lavrov zna da takve odluke može donijeti samo država, a u donošenju su učestvovali i predstavnici RS-a, kao i gospodin Dodik. On je svojim postupcima pokazao nepoštivanje ustavnog sistema i države Bosne i Hercegovine”, kazao je.

Komšić je kazao da su potezi jednog tako iskusnog diplomate unaprijed osmišljeni te kao takvi nisu prijateljski prema Bosni i Hercegovini.

Naše opredjeljene je da s Rusijom imamo najbolje moguće odnose, što sada nije slučaj, dodao je on.

“Da stvar bude gora, jučer je na društvenim mrežama objavljen stav glasnogovornice ministra Lavrova, koji je svojevrsna prijetnja. Utisak koji smo imali je da oni dio države tretiraju kao nezavisnu državu”, kazao je Komšić.

On je kazao kako ovakvi potezi Sergeja Lavora ne mogu biti tretirani kao diplomatski skandal, jer iza ruskog ministra stoji veliki aparat koji sve u našoj državi zna i sve prati.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI