Memić nakon presude: Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima – doći ćemo po njih sigurno!

Nakon oslobađajuće presude koju je sudija suda BiH Branko Perić donio u slučaju “Memić”, obratio se Muriz Memić. Memić nakon presude je bio vidno ogorčen.

“Naumpadoše mi stihovi Đorđa Balaševića ‘neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac, mater svima ko god šta god da pokuša. Još jednom, mater svima. Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene. Znamo da je Osmicu ekspresno oslobodio isti ovaj sudija. Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH. Ovi tužioci su život svoj dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima i Gordani Tadić koja je otvorila istragu. Hvala Milanu Kajganiću, idemo mi dalje. Žao mi je zbog građana koji su došli iz svih dijelova BiH. Mi sigurno nećemo stati.

Poruka ilidžanskim begovima, ne begu, begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno. Ne mogu ubiti, a da ne odgovaraju”, kazao je Memić.

Dodao je da je još jak ovaj sistem, a samim tim i Branko Perić.

“Ne može neko biti ubijen, a da se za to ne odgovara. Vidimo da se on sažalio na Alisu, zašto Alisinog oca nije interesovalo koje udario Alisu”, rekao je Memić.

Istakao je kako neće odustati te da ide istraga i da će se dokazati ko je ubio Dženana.

“Nećemo stati ni ja, ni Ifet ni Arijana, ni svi ovi građani. Neka je ovo danas Branko uradio pred Dan državnosti da vidimo kakva smo država. Svaka mu čast. Nije dobro slušao, u svom je obraćanju iznio neke neistine. Rekao je da j korišten snimak koji je Hasan skinuo, a nije to tačno. Šta je onda slušao”, upitao je Memić, te se zahvalio svima koji su mu danas dali podršku.

Medijima i okupljenim građanima obratila se i Arijana Memić.

‘Teško se njima’

“Oni nisu časni ni pravedni. Svi ćemo doći pred jednog najpravdenijeg sudiju. Kada pred njega dođu, teško se njima za ovoliku nepravdu. Sedam godina, sedam godina crkavamo da dođemo do pravde. Dokazi su tu, nisu mediji prenosili želje, nego zato što postoje dokazi. Ovi ljudi su tu zato šo postoje dokazi. Dok je nepravednih, korumpiranih i podobnih sudija, ovako će nam svima biti. Svaki put kada su nam poturili nogu, bili smo jači.

Poručujemo im da će tek sada vidjeti ko smo i šta smo i koliko imamo snage. Dok se uzdamo u Boga, istrajat ćemo. Molim vas da pratite ovaj slučaj do kraja, objektivno, onako kako jeste. Ovo će biti duga i teška borba, već jeste, ali nema odustajanja, Kada bismo odustali, izdali bismo Dženana. Znamo da on vjeruje u nas i zna da ga izdati nećemo”, kazala je Arijana.

Upitala je i je li sudija Perić korektan.

“Prije ovoga smo čitali njegove kolumne o ovom slučaju. Mi smo išli istinom ka svom cilju i na tome ćemo ostati do kraja. Oni nemaju šta reći i ne žele reći. Bit će prave za Dženana, Bogom vam se kunem”, kazala je Arijana.

Izvor: raport.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI