Milanović o protestima u Sarajevu: Nahuškana, unitaristička rulja!

“To je rulja, nahuškana rulja. Unitaristička rulja, nema drugog naziva”, kazao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović o protestima održanim u Sarajevu.

“Sada rade ono što sam najavljivao mjesecima. Visoki predstavnik u svojim pomutnjama i magnoljenjima je napokon došao na ideju da se pozabavi tim pitanjem, ali stvar je malo kompleksnija. On je prijedlog napravio isključivo gledajući sebe nakon izbora, da sebi olakša život i nekim bošnjačkim strankama u cilju omogućivanja funkcioniranja FBiH odnosno otklanjanja svih mogućih instrumenata blokada”, kazao je Milanović.

Dodaje da je Hrvatima ponuđeno “nešto mizerno”, ali da ta “milostinja” izaziva pobunu među bošnjačkim “unitaristima”.

“Hrvatima je ponuđeno nešto mizerno, međutim ta milostinja je izazvala toliku pobunu među bošnjačkim unitaristima ali i SDA-ovcima, jer oni tu gube jednog čovjeka kojeg mogu izabrati umjesto Hrvata i tako nametnuti dominaciju u Domu naroda. To je besramno.

Jedna vrlo priznemna medijska manipulacija od strane čovjeka koji ima kolonijalne ovlasti u BiH. Time se ne služe ni stranački glasnogovornici. To je tvoj prijedlog, znamo da je, izvoli ga komentirati. Ne, nego sluša ulicu. Je li se skupilo više od pet ljudi, je li stoje uredu za kavu? Je li se tako vodi država? Jer, on vodi tu državu”.

“Šta je napravio? Hrvati ovise o hiru meteorologije, da nekome padne kamion na glavu, da mu se sruši jumbo-jet na leđa?”.

Izvor: N1

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI