MUP RS pokušao da sakrije bombaški napad na kuću Darka Ilića!?

Prema saznanjima portala Istinito, protekle noći je bačena eksplozivna naprava na imanju Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, koje se nalazi u selu Kočićevo kod Topole, opština Gradiška.

O ovom incidentu, koji još nije okvalifikovan kao napad, policija je ćutala sve do novinarskog upita koji je proslijeđen MUP-u RS i Policijskoj upravi Gradiška danas oko podne.

Nakon toga, iz MUP-a je potvrđeno da se incident dogodio. Kako nezvanično saznajemo, izričita naredba ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača je bila da se saopštenje pošalje Agenciji SRNA, kako bi ostali mediji od nje preuzeli vijest.

 FOTO Srpskainfo

– U mjestu Kočićevo, opština Gradiška u toku noći je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave u blizini kuće Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, potvrđeno je “Nezavisnim”. U toku je uviđaj i utvrđivanje okolnosti na koji način se desila eksplozija, saopšteno je iz MUP-a RS.

Ovo je samo potvrda da je policija imala namjeru da prikrije ovaj napad i da nije bilo novinarskog insistiranja, napad bi ostao prikriven.

Iz bezbjednosnih izvora saznajemo da bi ovo mogao da bude napad upozorenja i da predstavlja opomenu u obračunu kriminalnih krugova unutar MUP-a RS.

Istinito

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI