Načelnik Živinca svečano otvorio lift

Samo u BiH: Nakon trotoara, kontejnera i asfalta, bankomata, sada svečano otvoren lift, piše Crna-Hronika.

U utorak su svečanim presjecanjem vrpce i uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić ponosno su u ovoj izbornoj kampanji upriličili otvaranje lifta.

Podsjećamo sve atrakcije koje su otvorili bh. političari.

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godinama bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

– Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo opštine Jezero, pogotovo za stariju populaciju i penzionere jer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac – napisala je na Facebooku Ružičić.
Ružičić smatra da će bankomat olakšati život građana.

– Cilj ove usluge je da olakša svakodnevni život stanovništva i smanji dodatne troškove odlaska u susjedne općine radi podizanja novca. Također, ovo je stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i utroše ga za usluge na području općine.

Građani BiH tokom godina navikli su na razne “svečanosti” povodom i više nego bizarnih događaja, pa ni otvaranje bankomata nije izuzetak.

Podsjetimo, u septembru 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza – Prhinje, a činu otvaranja je prisustvovao i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje dionice.

Također, u oktobru 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad. U Kaknju u Bosni i Hercegovini u utorak je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad, objavljeno je na internet stranici Općine Kakanj. Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stupova za uličnu rasvjetu itd, a osobito s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

Ipak, najviše pažnje izazvalo je svečano otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu u novembru 2016. godine. Tada je upriličen i svečani obilazak na kojem su prisustvovali tadašnji načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

Izvori: Crna hronika, Oslobođenje

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI