NAPADAČ BRANIO BOJE RS: Dodik bio pokrovitelj meča Marka Čolića

Piše: Tim Žurnala
Napad na novinara Vladimira Kovačevića nema nikakve veze sa bilo kim iz vlasti niti da je napad naručen od bilo koga ko je dio vlasti. Svako svoje pravo može da traži tužbama, ali nećemo tolerisati ni verbalne ni fizičke napade na novinare”, kazao je danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Međutim, bokser Marko Čolić, koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Kovačevića 26. avgusta, ime je koje nije mrsko predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

U septembru prošle godine u ringu se borio za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji između Rusije, Evrope i ostatka svijeta.

Boje RS u Boriku, u teškoj kategoriji braniće Banjalučanin Marko Čolić. Boriće se i Goran Delić i Danijel Topalović, a organizator najavljuje pravi sportski spektakl. Očekuje se dolazak boraca iz Rusije, Engleske, Francuske i Amerike. Organizatori najavljuju dolazak i srpskih pjevačkih folk zvijezda, Ace Lukasa i Svjetlane Cece Ražnatović, a ne isključuju mogućnost da se u Boriku bori i Veljko Ražnjatović”, stoji u najavi na banjalučkim portalima od 21. septembra.

Pokrovitelj ove sportske manifestacije bio je, ni manje ni više, nego Predsjednik RS.

Čolić je, inače, član bokserskog kluba “Hektor” iz Laktaša na čijem je čelu Predrag Stanković, sin tajkuna i predsjednikovog kuma Budimira Stankovića. Zaposlen je u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, a uveče radi kao izbacivač u banjalučkom klubu “Balkan”.

Čolić se brani ćutanjem

Kako je Žurnal danas objavio, pripadnici MUP-a RS uhapsili su Čolića zbog brutalnog premlaćivanja i pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića 26. avgusta u Banjaluci. Drugi napadač i nalogodavci i dalje su nepoznati. Čolića je prepoznao napadnuti novinar, a bokser se, prema informacijama iz policije, brani ćutanjem.

Ministar Lukač na vanrednoj konferenciji za novinare kazao je da je policija intenzivno tragala za počiniocima, ali da su istragu pratile i „teorije zavjere“.

Nema političke pozadine. Nikome nije palo na pamet da napada novinare. Tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na pravosuđu da završi svoj dio posla. U narednom periodu treba se razmišljati o tome da li postoji zakonska mogućnost da se ovaj posao tretira kao službeni posao, odnosno da budete zaštićeni kao službena lica. Bez obzira na to kako izvještavali, uvijek možete računati na zaštitu MUP-a“, poručio je Lukač.

Na pitanje da li je poznat motiv napada, istakao je da istraga još traje i da se „određene stvari moraju zadržati u tajnosti“.Željko Spasojević, načelnik Policijske uprave Banjaluka, istakao da slijedi identifikacija drugog napadača.

M.Č. je zajedno sa jednim ili više nepoznatih lica napao novinara i teško ga povrijedili. Pretreseno je šest lokacija. Slijedi dalji rad, odnosno identifikacija drugog napadača i svih drugoh okolnosti“, istakao je Spasojević, koji nije želio da otkrije identitet napadača.

Vladimir Kovačević kazao je za Žurnal da je čuo za hapšenje, ali i napomenuo da je sada mnogo važnije da se otkrije pozadina ovog događaja, odnosno da policija uhapsi one koji su naredili brutalno premlaćivanje.

Predstavnici banjalučkog Kluba novinara jutros su održali sastanak kako bi rezimirali rezultate istrage, MUP-RS poručuju da će istragu pratiti do kraja.

Tražimo odgovore na pitanja ko su nalogodavci i drugi napadač, kao i šta je motiv napada. Nastavićemo da pratimo slučaj dok se ne okonča pravosnažnom presudom i za nalogodavce i za napadače“, istakao je predsjednik Kluba Siniša Vukelić.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI