BOKSER MARKO ČOLIĆ UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA KOVAČEVIĆA: Lukač tvrdi da slučaj nema političku pozadinu

A.Šu.

Policija je uhapsila Marka Čolića, boksera Slavije, zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića 26. avgusta u Banjaluci. Za naredbodavcima i pomagačima i dalje se traga, rečeno je na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Lukač je rekao danas da je policija uhapsila jednog napadača i da je sam Kovačević prepoznao uhapšenu osobu kao napadača.

“Za drugom osobom se intenzivno traga. Nema političke pozadine, nikome nije palo napamet da naručuje napade na novinare. Tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva“, rekao je Lukač.

Dodao je da se nakon izbora mora raditi na zaštiti novinara, te pozvao sve novinare u RS da prijave ukoliko im neko prijeti. Kazao je kako detalje ne može iznositi u javnost i da ne može govoriti o motivima napada. Istaknuo je da napad nema političku pozadinu.

“Rekao sam da nema veze s vlasti u RS-u, a vidjet ćemo da li ima veze s drugim političarima iz RS-a”, naveo je Lukač.

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević kazao je da su izvršeni pretresi šest lokacija sa kojih su izuzeti određeni predmeti. Dodao je da slijedi dalji rad, odnosno identifikacija drugog napadača i svih drugih okolnosti. Uhapšeni se brani šutnjom i policiji je poznat odranije.

Iz Kluba novinara Banjaluka napomenuli su da je neophodno pronaći nalogodavce napada i otkriti motiv da bi Vladimir Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bila bezbjednija. Kovačević je pretučen 26. augusta u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI