NEMAR GRADSKIH VLASTI: Građani zaustavili rušenje parka u Zenici (Video)

A.Šu.

Rušenje parka i dječijeg igrališta u zeničkom naselju Novo Radakovo, na kojem je planirano izgradnja parkinga, jučer popodne spriječili su stanovnici ovog naselja zajedno sa djecom koja koriste igralište u parku. Kažu da je ovo drugi put da spječavaju bagere da ruše park kojeg koristi oko 2.000 građana. Ogorčeni su na Gradsku upravu Zenice koja je odobrila rušenje parka i koja ne poštuje zahtjeve građana ovog naselja.

Mirsad Rahmanović, stanovnik ovog naselja, kaže da je na djelu bahatost gradskih vlasti koji nemaju sluha za građane koji koriste ovu zelenu površinu više od 30 godina.

“Išli smo juče na razgovor u Policiju i Gradsku upravu ali osim, kao i ranije, nekih obećanja, ništa nije dogovoreno. To je jedina zelena površina koju koristi desetak ulaza ovdje, tu nam se djeca igraju i mi se okupljamo i sad žele bez naše saglasnosti da naprave parking. Nećemo to dopustiti”, kazao je Rahmanović.

Posted by Mirsad Rahmanović on Ponedjeljak, 11. juni 2018.

Prema njegovim riječima Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice FBiH ranije je u blizini parka finansiralo izgradnju zgrade i sad žele da zelenu površinu pretvore u parking.

“Nema potrebe za to jer već ima dosta prostora za parking. Na već postojećim parking površinama postoji jako puno slobodnih mjesta, tako da ova gradnja nema svrhu izuzev uništavanja i ovo malo zelenih površina, koje stanari preko 30 godina njeguju i održavaju.Ovo je nemar i bahatost vlasti prema građanima”, kazao je Rahmanović.

Iz ove mjesne zajednice poslali su protestno pismo medijima, međutim, lokalni javni mediji nisu pokazali velik interes do sada da izvještavaju o ovom događaju. Iz Gradske uprave Zenica nismo uspjeli dobiti sagovornika na ovu temu.

 

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI