Zastupnici Skupštine grada Beograda izabrali su u ponedjeljak Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika Beograda.

Kako su u ranijoj raspravi najavili, zastupnici opozicije nisu podržali Šapića jer smatraju da nije pokazao da će dobro obavljati taj posao.

Novoizabrani gradonačelnik Beograda poručio je nakon izbora na tu dužnost kako će se jednako boriti za interese svih Beograđana i da će njegova obveza biti da bude pravedan gradonačelnik svima bez obzira na političku, nacionalu ili neku drugu pripadnost, prenose srbijanski mediji.

Otvoreni Beograd

“Beograd jeste i mora biti otvoren”, kazao je on, dodajući da namjerava poticati različitosti i da od Beograda učini mjesto u kojem će se svatko osjećati kao kod kuće.

Dodao je kako je član SNS-a i da namjerava provoditi politiku te stranke, ali da mu je važno čuti sve i razgovarati sa svima.

Inače, Šapić je bivši vateropolista koji je nastupao za reprezentaciju SR Jugoslavije, državnu zajednicu Srbije i Crne Gore, te potom Srbiju.

Sudjelovao je četiri puta na Olimpijskim igrama i osvojio jednu srebrnu i dvije bronzane medalje, a s reprezentacijom je na 22 evropska i svjetska takmičenja osvojio ukupno 20 medalja.

Opozicija ga optužuje za protupravnu gradnju u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa, te za plagiranje doktorata iz područja industrijskog menadžmenta. On na to odgovara da svi koji ga kritikuju zbog navodnog plagijata mogu podnijeti kaznenu prijavu ako sumnjaju da je učinio nešto protuzakonito.

Također, novi gradonačelnik Beograda je poštovalac lika i djela ratnog zločinca Draže Mihailovića, kojeg su jugoslovenske vlasti pogubile 1946. godine.

Šapić je za “čiču”, kako mu voli tepati, kazao da je bio komandant prvog “antifašističkog pokreta u Evropi”. Rekao je i kako je “vrijeme da srpski narod konačno sazna pravu istinu, da skinemo ljagu, koja je decenijama lažnom komunističkom propagandom, Titovog režima, bacana na lik i djelo, generala Dragoljuba Draže Mihailovića”.

Izvor: N1

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime