Dijete Elona Muska traži promjenu imena i prekid svih veza s milijarderom

Transrodna kćerka Elona Muska, milijardera i osnivača Tesle podnijela je zahtjev za promjenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što “više ne živi niti želi biti povezana sa svojim biološkim ocem na bilo koji način”.

Zahtjev za promjenu imena i novi rodni list koji odražava njen novi rodni identitet podnesen je Višem sudu okruga Los Angeles u Santa Monici u aprilu, a nedavno su to prenijeli mediji.

Xavier Alexander Musk, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promjenu prepoznavanja spola iz muškog u ženski te promjenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na web stranici PlainSite.org.

Njena majka je Justine Wilson, koja se razvela od Muska 2008. godine.

Nema objašnjenja razdora između Muska i njegove kćerke. Ni Muskov advokat ni Teslin ured za medije nisu odmah odgovorili Reutersu na zahtjev za komentar.

Otprilike mjesec nakon što je njegovo dijete podnijelo zahtjev za promjenu imena i spola, Musk je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama širom zemlje.

“Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamjenice su estetska noćna mora”, tvitao je Musk 2020. godine.

Izvor: N1

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI