Novinar Nikola Morača odgovorio na Dodikove optužbe: “Targetujete me i iznosite neistine”

Novinar Nikola Morača odgovorio je na optužbe predsjednika RS Milorada Dodika koji je postupak policije prema novinaru pokušao opravdati time da je riječ o silovanju i da je to učinjeno da bi se zaštitio integritet maloljetnog lica jer je “ta djevojčica, kada je vidjela da se njeno ime provlači, pokušala izvršiti samoubistvo”.

“Naravno da ni to nije istina. Ne da nisam otkrio ime, nego nisam ni inicijale njenog imena. Ono što jesam uradio, provjerio sam zašto je na slobodi završio osumnjičeni za to teško krivično djelo, a zbog kojeg se uglavnom završi iza rešetaka”, pojasnio je Morača.

Kada je riječ o protivljenju nekih novinara donošenju ovog zakona, Dodik je istakao da postoje indicije da su pojedini novinari u Banjaluci sami sebi oštetili automobile.

“Ovo je njima odlična prilika zato što su ponovo u sukobu sa vlastima, pa će sada dobiti više novca od ovih sa Zapada. Oni će njima dati novac da se kao brane, a ja pitam od čega da se brane”, rekao je Dodik.

Novinar Nikola Morača demantovao je i ove tvrdnje.

“Vidite, gospodine Dodik, ovdje na zemlji, daleko ispod vašeg nivoa naravno, žive obični ljudi koji zarađuju normalnu platu, pa od te plate dok poplaćaju sve, jedva da im ostane kako bi djeci mogli priuštiti kakvo takvo djetinjstvo. I tako iz mjeseca u mjesec. Mogli smo otići odavde, ali eto izgleda da smo se zaista zaje…., pa nismo”, uslijedio je odgovor Nikole Morače, kao i zaključak: “Nažalost, za to što javno govorite laži ne možete snositi odgovornost, to već znam.”

Srpskainfo, Inforadar

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI