Očuvanje podjela ili vraćanje pravne države građanima!

Piše: Edin Osmančević

Za razliku od nekad, kad je Banjaluka bila grad zelenila, moj rodni grad danas se ”crveni” nad nepravdom prema porodici Dragičević. Crveni se, slično kao i  92-95, onda kada je čišćena od nesrpskog stanovništva, kad su rušene džamije i katoličke bogomolje, kada su ljudi hapšeni u crvenom kombiju a onda završavali u Malom logoru i Manjači.

Hapšenja, fizička zlostavljanja, torture, ispoljena bezobzirnost prema članovima grupe ”Pravda za Davida” pokazali su svu bijedu, osornost i jad policijskih vlasti bh.entiteta Republie Srpske (RS). Koliko god se, danas, prikazivala kao ”demokratska”, vlast RS je, po svom načinu funkcionisanja i djelovanja, daleko od toga. Ona je najmanje  u  službi njenih građana a najviše u službi političkih i kartelskih organizacija. To je bezbroj puta dokazano, jedan od poslednjih je i nepravda nanesena porodici Dragičević. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, sve je pod budnim okom ”starijeg brata” koji je demantovao ‘učešće’ specijalaca MUPa Srbije u BL. Vučićevi i Dodikovi gebelsmediji poput portala ”Srbija danas” i ”Infosrpska” nastoje diskreditovati članove pokreta ”Pravda za Davida”. U njihovim sadržajima se pravda i slavi ”srpski junak” Dragan Lukač a pokret ”Pravda za Davida” prikazuje kao leglo okupljanja ”ratnih zločinaca koji su počinili zločine nad srpskim civilima i srpskom djecom”.

Vlast etno-političkih kartela u Bosni i Hercegovini se upravo  zasniva na očuvanju podjela među građanima u svim segmentima pretvarajući ih u etnopodanike. Svim silama zaustaviti bilo kakvo zajedničko djelovanje i jačanje pravne države.

Indikativno je  da je Dodik dao znak Lukaču da interveniše, samo nekoliko dana nakon što su Muriz Memić i Davor Dragičević primljeni u Predsjedništvu BiH od strane hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.  Istom onom Lukaču koji na jučerašnjoj press-konferenciji tvrdi ”da niko ne smije tući policiju” ali  davajući pravo policiji da tuče isti taj narod.

Željko Komšić je učinio upravo ono što je trebao učiniti svaki odgovorni bh. političar. Pokazao je da ga se tiče problem u kome djeca i omladina postaju žrtve političkog kriminala. Komšićev gest je pokazatelj odgovornosti i želje da radi u interesu svakog građanina bez obzira ko je i iz kojeg dijela BiH dolazi što je bio prst u oko Dodiku.

Dodik je izgubio živce  jer je kap prelila čašu što nema nikakve sumnje. Licemjeran je njegov pokušaj pravdanja  kako je ”šokiran scenama” koje se su se desile na glavnom Trgu Krajine u Banjaluci, obraćajući se građanima sa pitanjem: ”kako je moguće da su majke sa malom djecom bile na mjestu opsežne policijske akcije”.

Slučajevi Memić i Dragičević su ”ujedinila” dva entiteta i na taj način postala državni problem što je za Dodika neoprostivo. Vodeći svoju djecu na Trg Krajine, majke su Dodiku jasno  iskazale da žele za svoju djecu sigurnu životnu sredinu u kojoj će njihova djeca slobodno odrastati i u kojoj neće doživjeti sudbinu sličnu Davidu Dragičeviću.

Dodik, Lukač i njima slični to nisu u stanju da im obezbjede!

Tačno.net

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI